Stimulering af jorden med fermenteringsprodukter

Den mikrobielle aktivitet i jorden er ikke kun bestemmende for omsætningen af organisk materiale i jorden, men har også stor betydning for planternes evne til at optage de næsringstoffer der er i jorden og som vi ønsker at tilføre.

Kombinationen at mikrobiologiske præparater og mikrobielle næringsstoffer bruges i flere dele af Europa i dag fast, til at sikre en sund og hurtig udvikling af jorden. I den forbindelse er det vigtigt at bruge produkter af høj kvalitet i fermenteringen samt, at sikre sig et højt niveau hygiejne for at styre processen.

Grundelementerne i opformeringen af produkterne er melasse og tang samt salt. Dertil kan komme andre produkter, som kan have en fremmende virkning på processen.

  

Melasse bør være af sukkerrør typen og skal helst ikke være udsat for en fortynding eller anden efterfølgende behandling. Vi har valgt en Thailandsk sukkerørsmelasse af høj kvalitet. Vi har i flere år haft gode erfaringer med stabil kvalitet og gode tilbagemeldinger på anvendeligheden, samt resultaterne i brugen af denne melasse. Vi tilbyder den i dag i 10-25-230 og 1000 liters beholder. Vores melasse er økologisk, men kan efter ønske skaffes konventionel.

Tangen bidrager til at sikre at fermenteringen kan forløbe optimalt og at de tilstedeværende mikrober har de nødvendige næringsstoffer til rådighed for at kunne udvikle sig optimalt. Tangen bør være af typen Ascophyllum nodosum, der er en blæretang vi har anvendt i over ti år til fodring af heste, grise, køer og forskellige kæledyr. Vi har derfor stor erfaring i at, sikre at vores tang er af den højeste kvalitet overholdende alle regler og værdier for Jod, Cadmium og andre uønskede stoffer. Vi kan levere tang i 2 kg, 5 kg og 25 kg. Vores tang er økologisk.

Vi er også i stand til at levere forskellige startkulturer, som f.eks. Biosa fra Norge eller Ürkultur fra Tyskland. Hvilken man ønsker at bruge er individuelt, men vi rådgiver gerne hvis behovet skulle være tilstede. Ved køb af kultur fra os medfølger udførlig vejledning i opformeringsprocessen.

Det skal du bruge

Vi anbefaler at man til brug i forbindelse med opformering af kulturer har følgende udstyr til rådighed.

  • Passende størrelse tank
    • IBC container kan bruges, men tjek hvad den tidligere har været brugt til og gør den grundig ren. Er man i gang med en større produktion, anbefaler vi at investere i en konisk tank, der er lettere at tømme og rengøre.
    • Vortex Brewer kan anvendes, men uden luft!
  • Rum med varme eller tank der er isoleret med varme tilførsel.
  • Ph-måler til at følge udviklingen i fermenten. Dette er et must!! Vi forhandler Horiba pH meter.
  • Termometer til at følge udviklingen i fermenten, vi anbefaler elektronisk termometre.

I forbindelse med udbringning er det vigtigt, at det hertil anvendte udstyr er egnet til mikrobiel udbringning og at det kan rengøres grundigt efter brug. Vær opmærksom på hvad beholder tidligere har været brugt til og at de er ordentlig rengjorte, da man ellers risikere at skade sin fermenterede kultur.

Se i øvrigt vores udstyr og anlæg til udbringning af ferment.

Tilbage til menu eller læs mere om: