Fermenteringsproces

Funktion og virkning af effektive mikroorganismer

⌈Mikroorganismer⌉: Mikroskopisk lille og meget gavnlige skabning, der udgør 70% af alle levende stoffer.

Effektive mikroorganismer (EM) er en blandet væske, der består af mælkesyrebakterier, fotosyntese bakterier og gær. De er grundlaget for alle EM-produkter, der er skabt ved gæring. Under gæring bliver organiske stoffer (såsom urter, sukkerrørmelasse osv.) omdannet til ensymer eller mikroorganismer. Tilsætningen af mikroorganismer muliggør at der dannes stoffer der ville være meget svære eller endda umulige at producere kemisk.

For at skabe EM-produkter, dyrkes særlige mikroorganismer ved hjælp af sukkerrør melasse i en fler-trins proces. Under denne fermenteringsproces, bliver sukkerrørmelasse nedbrudt og E-aktive mikroorganismer multiplicere. Den særlige sammensætning af EM gør slutproduktet usædvanlig værdifuld og rig på antioxidanter, livsbestandige stoffer (enzymer, vitaminer, aminosyrer, bioaktive stoffer osv.).

Det bedste eksempel på fermentering er produktionen af surkål. Under denne proces er næring rig på C-vitamin produceret af rå kål, der er lav på C-vitamin. Dette forårsages af de fermentative bakterier, især mælkesyre kulturer i dette tilfælde.

Produkter indeholdende effektive mikroorganismer

  • positivt påvirke og regenerere den mikrobielle miljø (jord, planter, hud, overflader osv.)
  • er “levende” og fortsætter med at arbejde i alle miljøer hvor de bruges. De regenerative mikroorganismer bliver dominerende og patogene bakterier elimineres.
  • bruges hvor bakterier lever: i jorden og på planter (havearbejde og landbrug), i dyrehold, på huden (kosmetik), i damme og pools eller i rengøring.
  • fremskynde omdannelse af organiske materialer og forhindre nedbrydning.

Antioxidationsprincippet

Antioxidanterne i effektive mikroorganismer er i stand til at neutralisere frie radikaler og fremme et regenerativt miljø.

Oxidering: er bindingen af stoffer med ilt (f.eks. jern + ilt = rust; overskåret æble + ilt = brun overflade). Øgede frie radikaler, som er skadelige for miljøet, kan være produceret under oxidation.

Antioxidation: forhindre stoffer i at binde sammen med ilt (f.eks. rust forhindres; skæret i æblet forbliver lys længere).

Effektive mikroorganismer producerer store mængder af antioxidanter. Disse består primært af: polysaccharider, chelaterede mineraler med katalytisk aktivitet samt begrænsede mængder af C og E vitamin og mikronæringsstoffer.

Dominansprincippet for effektive mikroorganismer

Der er tre generelle typer af mikroorganismer

  • dekomponering/degenerativ/ henfald-dannende mikroorganismer
  • neutrale – opportunistiske – mikroorganismer
  • konstruktive regenerative/ fermentative mikroorganismer

Effektive mikroorganismer kan klassificeres som en regenerativ type. De kan direkte og indirekte forhindre nedbrydning i alle stoffer og således holde levende organismer og miljøet sund og rask.

Den degenerative type mikroorganismer opfører sig nøjagtig på den modsatte måde end den regenerative. De neutrale mikroorganismer danner den største gruppe og overholder dominans princippet for enhver grupper der er dominerende i et system. Hvis vi kan skabe et miljø hvori de regenerative mikroorganismer er dominerende, følger de neutrale mikroorganismer byggeprocessen. Derfor åbner brugen af EM (effektive mikroorganismer) helt nye muligheder på mange områder.

Tilbage til menu eller læs mere om: